Ervaringen van cursisten

Hieronder lees je enkele ervaringen van cursisten bij de Yogaspecialist, nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een gratis proefles!

2019

Al eerdere stukjes heb ik geschreven, over de bewegingen, belevingen, gevoelens etc. Ook zou ik willen schrijven over dingen die Marjolein mee geeft als je om wat voor reden dan ook eens rottig in je velletje zit! Maar dat is te persoonlijk. Zij ziet ze en voelt ze in ieder geval, zonder woorden. Op een of andere manier ontstaat er een soort band met haar door de jaren heen.
Heel wat geleerd bij en van je Marjolein!

Dit jaar zijn we qua yogaruimte verhuisd naar een stukje van haar woning. Al het gemak en ongemak van alle huurruimtes, die overigens voor ons ook voor- en nadelen hadden maar we deden het er gewoon altijd mee want het gaat tenslotte om de yoga en niet zo zeer om de ruimte, heeft Marjolein ‘aan de kant gegooid’ en heeft in haar eigen huis een warme welkome ruimte trachten te maken want zij vindt de ruimte toch wel belangrijk en dat is ook eigenlijk zo.
Gelukt!
Wat een rust en warme ontvangst krijgen wij als cursisten ook hier weer!

Nergens aan denken is heel moeilijk. Het is het eerste dat je moet leren als je aan yoga begint. Je probeert het, je wringt je hersens uit en je gaat denken dat je nergens aan moet denken en je hebt jezelf al voor de gek gehouden omdat dat een gedachte is…
en weet je wat…Marjolein krijgt het voor elkaar! De, zelf gecreëerde, bal die ik ‘weg moet gooien’, de bloem die ik moet ‘ruiken en zelfs proeven’….en zo nog meer. Na een aantal lessen haalde ik echt de bekende wekelijkse spreuk van haar al niet meer tijdens de ontspanning. De altijd zo van diepe betekenis spreuk, die ik vaak achteraf nog even graag bespreek of overdenk.
Dit omdat Marjolein voor die tijd al voor elkaar heeft met haar ietwat
“hypnotiserende” stem (voor mij) om je vaak “onder zeil”, met andere woorden, in diepe ontspanning te brengen. Hoe doet ze dat toch? Ik zou zeggen “ervaar het zelf” want het is niet te vertellen. Ik ben nu een tijdje in ‘t buitenland en kan daardoor haar lessen niet volgen maar kijk zeker uit naar de dag dat ik deze weer kan hervatten.
Marjolein, weer bedankt voor alle bewegingen, alle aandacht, alle inzicht, alle meelevendheid en ga zo maar door.

Tot snel!

Liefs Jel

Terugblik 2014/2015

Omdat de yoga bij Marjolein zo fijn, leuk, leerzaam en ook gezellig is, blik ik ieder jaar even terug middels een klein verhaaltje, vanuit mijn oogpunt, op de yoga site van De Yogaspecialist.

Laat ik eerst beginnen met het feit dat het nu al weer zomervakantie 2015 is en we kijken alweer uit naar het feit dat de yogalessen gaan beginnen bij Marjolein. Eerst nog even genieten van de vakantie. Alhoewel genieten?? Dit wordt een memorabel jaar want de regen komt met bakken uit de hemel. 25 juni 2015, windkracht 4 tot zelfs 10 met de zwaarste windstoot gemeten van 121km/u. In 100 jaar niet gebeurd in de maand Juni. Voor het laatst gemeten op 12 augustus 1914!! ‘Onze’ favoriete altijd vrolijke visboer Peter stond bijna alleen op de markt deze zaterdagmiddag. Hij had de wind in de rug zei hij, dat was zijn voordeel. Alle andere tenten hadden alles al ingepakt en de boel stond er verlaten bij. Maar goed, dit even terzijde. Dit verhaaltje is even voortvloeiend uit het feit dat het gewoon altijd even gezellig is om met ‘ het kopje thee van Marjolein’, dat we na de les nuttigen, even te praten over de bevallingen die plaats hebben gevonden onder de yogacursisten, de probleempjes te bespreken die wij kwijt willen, zo ook te praten over de vakanties en ga zo maar door. Ook spraken we daar dus over die aardige visboer Peter, waar wij als Vlaardingers toch wel graag komen. Dit soort dingen kan allemaal bij Marjolein. Dit alles nadat zij ons weer stevig in de gaten heeft gehouden of we wel recht waren of niet te lelijk of gespannen keken, of we niet te erg ons best deden, of we niet wat liever voor onszelf wilden zijn en ga zo maar door! En vervolgens een heerlijke ontspanning die voor een aantal cursisten al een slaap/waak toestand oplevert als ze, gehuld in kussens, rolletjes, slaapzakken en weet ik het allemaal, de stem van Marjolein met haar afsluiting aan het einde van de les horen. Kortom gewoon verwennerij!

Het leuke vind ik dat de cursisten van Marjolein in leeftijd variëren van 19 (al begonnen met 15 jaar) tot 86 jaar. Ja mensen, echt! Dit jaar is er al een dame van 86 jaar! Is het niet geweldig! Iedere week komen zij trouw de lessen volgen. Toch even leuk om aan te halen want zij zitten al jaren op de yogales van Marjolein. Zo ontstaat er echt die ‘vaste kern’, waar ik inmiddels ook al bij hoor maar nieuwe mensen zijn altijd welkom!

Dit was best wel een spannend jaar want de locatie aan de Reigerlaan was niet meer ‘available’. Maar goed, Marjolein zorgde gewoon weer voor een prima oplossing. We kwamen te zitten in kinderopvang de Krentenmik aan de Hofsingel. In het begin vonden wij als cursisten dat best een beetje eng want ja, we waren zo gewend aan de Reigerlaan en het kon toch bijna niet beter?? Niets is minder waar. Wat een leuke en mooie ‘nieuwe’ locatie! Tussen de bloemen, planten, bomen, rustige buurt, leuke (zelfs schattige) inrichting en het is toch af en toe net of je in ‘de Tropen’ les hebt met geluiden van de voor Marjolein niet al te favoriete hard kwetterende kleine groene papegaaien die Nederland overspoelen. Het is een groeiende groep halsbandparkieten uit Azië die sinds jaren domicilie heeft gevonden in Nederland. Schreeuwend vliegen ze in vaak grote groepen van plek naar plek. Ik vind het prachtig om al die mooie vogel geluiden te moeten aanhoren want we horen onze Hollandse vogeltjes ook rijkelijk met elkaar kletsen. Heerlijk rustgevend! ‘T is toch hartstikke leuk om de ‘de ooievaar’- yoga oefening te doen, terwijl die beesten zo geweldig hard kwetteren. Ja hoor Marjolein wij zijn hartstikke blij met deze nieuwe locatie. Dat heb je toch maar weer mooi voor elkaar gekregen.

Nog 2 weken en dan gaat het pruttelpotje weer pruttelen. Och “yogavreemde” mensen die dit lezen weten denk ik niet wat ik bedoel maar wij weten het maar al te goed. Wederom bedankt Marjolein! voor het jaar 2014/2015 en we gaan er weer een mooi, ontspannend, leerzaam, 2015/2016 onder jouw leiding van maken.

Een zonnige (en dit jaar kwetterende) groet,

Jel

“Hele handige tips voor tijdens de zwangerschap”

Ik ben bij Marjolein terecht gekomen voor zwangerschapsyoga… Ondanks het zwererige imago wat yoga (soms) heeft zorgde Marjolein ervoor dat we met beiden benen op de grond bleven en ons… zowel ikzelf als mijn partner ons steeds bewuster werden van het kleine meisje dat in mijn buik groeide… en ons vooral goed voorbereiden en ons ook voorbereid voelden op wat komen ging… buiten dat ook hele handige tips voor de kwaaltjes tijdens de zwangerschap. In totaal vanaf 14 weken tot de woensdag voor mijn bevalling yoga gevolgd en ik moet zeggen geloof niet dat ik het gered had zonder de wijze raad en adviezen van Marjolein… ook mijn partner was door de partner lessen veel beter voorbereid op wat hij voor me kon doen. Op 4 juli 2015 om 12:12 uur is onze dochter Nova geboren. Vanwege haar moeilijke start heb ik de ademoefeningen ook nog flink nodig gehad en ben ik onwijs blij dat ik deze lessen heb gevolgd… nu eerdaags een babymassage plannen en Marjolein super bedankt!!!

Volgende keer weer 😉

Liefs Nathalie

Een (lange) vakantie zonder yoga

Gelukkig voor Marjolein kon zij dit jaar de knoop eindelijk doorhakken om haar lang uitgestelde (medische) slijtage eindelijk te laten “repareren”. Dit plande zij in tijdens de zomervakantie.

Helaas moesten we het nu tijdens de zomervakantie langer doen met de afwezigheid van Marjolein en dus ook onze yogalessen. De “normale” vakantie van 4 weken werd nu verlengd naar 2 maanden. Wat duurde het lang Marjolein! en wat heb jij je best gedaan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel letterlijk als figuurlijk. Chapeau! Je loopt nu al weer aardig heen en weer en op en neer. Tijdens je afwezigheid werden we nog wel even duidelijk geconfronteerd met de bij ons wel bekende “Zonnegroet”. Nota bene uitgevoerd in Brazilië door stoere voetballers. Bij een warming-up van het Nederlands elftal verwacht je gehol en gedribbel. Maar niets is minder waar. Louis van Gaal laat zijn jongens met de “Zonnegroet” beginnen. Is dit de gouden sleutel tot de finale? Dat net niet maar wel “brons”.

Tijdens het door mij niet geliefde voetbal (ben echt een uitzondering) gebeurde het dat Wesley Sneijder van ‘prasarita padotanasana via childpose naar cobra in downward facing dog’ komt te staan. Voor het begin van de wedstrijd staat het hele team in een kring… Halloooo wij noemen dat bij onze (Hatha) yoga gewoon “de Zonnegroet”. Iedere ochtend even doen en je bloed stroomt als een woeste rivier door je aderen en met goede moed en gevoel ga je de dag tegemoet.

Helaas hebben we niet allemaal die discipline (ik in ieder geval niet) dus Marjolein…, “misschien ietsje meer Zonnegroet bij de yogalessen? Niet dat ik me wil bemoeien met je programma hoor. Ik zou niet durven hihihi maar als je er wereldwijd de 3e plaats mee haalt, misschien toch wel de moeite waard!”

In ieder geval is het nu weer september en je bent er weer voor onze “yogaklas”. Nog niet helemaal je benen in je nek want de revalidatie gaat nog wel even door. Maar dat geeft niet want zoals ik al in mijn vorige stukjes schreef, doen we dat type oefeningen toch al nooit! Heel subtiel worden onze spieren lekker soepel op z’n plaats en in balans gehouden met de bewegingen die jij ons laat doen.

We zijn blij dat het “pruttelpotje” weer druppelt want dat vertrouwde geluidje samen met jouw (bij de ontspanning soms slaapverwekkend, in de positieve!! en wel gewaardeerde vorm of als er een teen/vinger/hoofd weer eens niet goed staat een tikkeltje vermanende) stem, is weer van harte welkom!

Een “zonnige” groet en liefs

Jel

Yoga verveelt geen moment

“Yoga verveelt geen moment, ook niet na zeven jaar. Ik houd er nooit meer mee op! Met yoga ga je op ontdekkingsreis door jezelf en daarmee krijg je telkens een nieuw perspectief op jezelf en de wereld om je heen. Heel mooi, en voor mij van onschatbare waarde. Heel veel dank lieve Marjolein, ik hoop dat je er nog heel lang mee doorgaat. Liefs, Elise”
Vervolg op het stukje over “verslaving” van vorig jaar (2012).

Bij mijn startpagina op facebook zag ik ineens een boodschap van Marjolein;
“Na een heerlijke vakantie, maandag weer aan de slag! Heb er zin in!”

Kijk dat zijn nog eens mooie woorden. Heerlijk dat je zo’n fijne vakantie hebt gehad Marjolein, absoluut van harte gegund maar deze ’yogaverslaafde’ is weer heel blij dat je met goede moed gaat beginnen. Omdat ik 3 weken voor jou op vakantie ben gegaan, heeft het “leven zonder yoga en hunkeren” voor mij 7 weken geduurd! Tùùù lang! Dit is natuurlijk een tikkeltje ‘overdone’ want het zijn poses uit een boekje over echte verslavingen. Een grapje mag wel toch?

Heerlijk om weer naar het pruttelpotje te luisteren, weer oefeningetjes te doen, weer te ontspannen en weer tussendoor of bij de thee te kletsen over leuke en soms minder leuke gebeurtenissen. Een grapje tussendoor vind je ook nooit erg….. als het de les maar niet verstoort.

Afgelopen yoga-jaar heb ik regelmatig veel aan de ademhalingsoefeningen die je mee geeft, gehad.

Ik zat bijvoorbeeld (zeer verhit) vast in een lift. Dan ding bleef op de helft hangen. Verschrikkelijk, wat had ik het benauwd, mede omdat de alarmbel ook nog eens niet gehoord werd. In mijn beleving duurde het een uur voor dat iemand eindelijk reageerde. Ik was toevallig op weg naar yoga en dacht op dat moment ook stevig aan je, door middel van rustig en gecontroleerd adem te halen. Geweldig om daarmee de zenuwen in bedwang te houden en vervolgens in jouw les weer tot rust te komen.

Ook had ik tijdens mijn voorjaarsvakantie in ’Verweggistan’ een keer een nacht dat ik hyperventilerend, naar adem happend en steenkoud, terwijl het buiten 30 graden was op dat moment, wakker werd. Mijn ademhaling bleef bovenin hangen. Verder ging het niet. Wat een nare ervaring was dat. Ik stikte bijna. Achteraf bleek het waarschijnlijk een allergische reactie op een insectenbeet of iets dergelijks te zijn geweest. Wat heb ik die nacht veel aan de ademhalingsoefeningen gehad. Heb bewust tegen mezelf gezegd ; ”Jel, rustig, langzaam ‘bovenin’ blijven ademhalen, tot zover het gaat”. Het hele gebeuren was een nare ervaring maar de manier van ademhalen heeft absoluut geholpen en ik ben toch weer gewoon (onder 2 dikke dekbedden) in slaap gevallen om vervolgens de volgende ochtend zonder problemen, wakker te worden.

Kijk, dit zijn ervaringen die toch wel even vermeld mogen worden!

Nu, Marjolein, ik kan nog veel meer vertellen maar dat bewaar ik voor de volgende keer.

Ik ben blij om donderdag a.s. weer bij je aan de slag te gaan! Heb er zin in!
Een hartelijke kus van Jel

“Ik heb een verslaving! Nu weet ik wat je denkt… Het is gewoon een YOGA-verslaving! “

Als ik, om wat voor reden dan ook, een paar weken niet bij Marjolein ben geweest om yoga te beoefenen, voel ik mij stijf en onvolledig. Ik heb mijn wekelijkse yoga-les niet gehad!! Door de jaren heen heb ik hier en daar al yogalessen gevolgd maar dat ik mij bij Marjolein het prettigst voel, heeft tevens te maken met het feit dat zij mij (en de rest van de groep) scherp in de gaten houdt. Er hoeft maar een teen/vinger/hoofd verkeerd te staan en ik krijg op een aardige, soms ietwat strenge, goedbedoelde en welgemeende, manier (bijna verontschuldigend) te horen wat ik niet goed doe. Hierbij wordt ook uitgelegd wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn. Nu spreek ik over misschien een onderrugpijntje of zo iets dergelijks. Als ik ergens last van heb, is dat ook bespreekbaar want het is meegenomen dat zij tevens doktersassistente is geweest. Een tip is altijd welkom. Dit geeft een veilig gevoel! Scherp wordt gelet op de houding, de ademhaling, de manier waarop de oefeningen worden gedaan.

Bij Marjolein hoef ik niet op mijn hoofd te staan, mijn benen niet in mijn nek te leggen of wat voor vreemde houdingen dan ook, die wel eens worden getoond als men iets over yoga laat zien, aan te nemen. Ook worden tijdens de lessen geen spirituele muziek gedraaid, geen wierookstokjes opgestoken enz. Dit is normaliter wel leuk natuurlijk maar misschien niet op dat moment voor de concentratie. Je moet nl. helemaal met jezelf bezig zijn. Hooguit horen we het pruttelende geluid van het doorlopen van het water voor de kopjes thee die aan het einde van de les gezamenlijk worden gedronken en dat is gezellig!

Marjolein geeft Hatha(ha=zon/tha=maan) Yoga en dat is een vorm waarin de ontspanning, balans en subtiele bewegingen die zij aanbiedt ruimte geven. Mede door middel van ademhaling om duidelijk te maken wat er van binnen gebeurt en DAT VOELT GOED! Kortom, haar yogalessen geven een oppepper om mijn soms hectische leven weer in evenwicht te krijgen.

Bedankt Marjolein! Ik hoop nog heel lang yoga lessen bij je te kunnen volgen.

Jel
augustus 2012

“zelfs bij een keizersnede”

Vanaf week 33 was het voor mij duidelijk dat ons kindje in een stuit lag! Verschillende pogingen om het kindje te laten draaien mislukten. Met een geplande keizersnede in het vooruitzicht ben ik mijn yogalessen blijven volgen. Door de ademhalingsoefeningen kon ik nog intensiever contact maken met mijn kindje en de extra ruimte creeëren die ik nodig had in mijn buik. NIet alleen als voorbereiding op de bevalling maar tijdens mijn gehele zwangerschap heb ik yoga daarom als zeer positief ervaren.
“..alsof je ondergedompeld wordt in een warm bad.”

Ik ben al een tijdje aan het bedenken wat ik over yoga kan zeggen, waar u als lezer iets aan heeft. En ik kom bij het volgende uit: Yoga is iets dat je zelf moet ontdekken, gewoon uitproberen.

Volgens mij doet yoga namelijk voor iedereen iets anders en is het effect ook elke les weer anders. Voor mij persoonlijk zorgt yoga ervoor dat ik even de dagelijkse beslommeringen kan vergeten en me kan concentreren op mezelf. Ik leer op yoga te luisteren naar wat mijn lichaam me te vertellen heeft over wat ik allemaal meemaak. En bovenal leert yoga me hoe ik op een liefdevolle manier met mezelf om kan gaan.

De manier waarop Marjolein lesgeeft is alsof je ondergedompeld wordt in een warm bad, waar je niets anders kunt dan je ontspannen en genieten. In een andere omgeving zou ik me nooit zó thuisvoelen. Door de sfeer in de les krijg je het gevoel dat het echt allemaal om jouw welzijn draait en dat je je niet hoeft uit te sloven of de beste hoeft te zijn. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn.

Conclusie: Yoga is iets wat je moet proberen, en als je dat wilt, dan ben je bij Marjolein in uitstekende handen.

“Nu 10 jaar later geniet ik nog steeds iedere week van een uur yoga”

Altijd druk, veel stress, perfectionistisch , angst en daardoor chronische hyperventilatie met alle bijbehorende klachten. En geloof me, dat zijn er veel! Maar de enige die wat kan doen aan de klachten ben je zelf. Ik wilde er wat aan doen en besloot eens te kijken of yoga wat voor me zou zijn. Het had en heeft wel een zweverig imago, maar baat het niet dan schaadt het ook niet, waren mijn gedachten. Zo kwam ik in 2000 bij Marjolein terecht. In het begin vond ik het erg wennen en was vooral bezig met de oefeningen goed te volgen, want ja…ik ben wel een beetje een streber. Gaandeweg leerde ik die kennen en kon zo ook mijn lichaam veel beter ontspannen. In het begin kon ik niet eens op de grond zitten zonder pijn te voelen en opeens ging dat vanzelf! Nu 10 jaar later geniet ik nog steeds iedere week van een uur yoga, pas sommige oefeningen toe in mijn dagelijks leven, mijn ademhaling is verbeterd, ik kom echt tot rust en heb de vervelende klachten die ik had grotendeels onder controle. Yoga heeft echt wat met me gedaan! En zweverig? Niet bij deze lerares 😉
“Zwangerschapsyoga kan ik van harte aanraden”

Ik was blij dat ik een paar lessen zwangerschapsyoga bij Marjolein kon volgen. Ik neem al deel aan de “normale” yoga lessen. Toen ik zwanger werd kreeg ik tips van haar over houdingen die ik iedere dag kon oefenen. Toen was ze nog bezig met haar opleiding voor zwangerschapsyoga, dus die kon ik nog niet officieel bij haar gaan volgen. Ik heb me toen ingeschreven bij een ander om daar de zwangerschapsyoga te doen. Na 4 lessen had ik het daar wel gezien. Ik had namelijk voor ogen dat als je daaraan begint je onder andere wat leert over adem tijdens de bevalling, oefeningen voor het lichaam om te ontspannen in deze “nieuwe situatie” en lekker bezig te zijn met je kindje en je lichaam. Helaas bleek het daar meer te gaan om het “probleem” oplossen van kwaaltjes tijdens de zwangerschap en het “klagen” over de pijntjes dan dat je bezig was met het positief omgaan met je lichaam en adem en te genieten van het feit dat je zwanger mag zijn van het wonder dat in je groeit.

Inmiddels was Marjolein geslaagd dus kon ik lessen bij Marjolein volgen. Daar hielden we ons bezig met de kern: het in balans zijn met je lichaam. Natuurlijk hebben we allemaal pijntjes e.d. te verduren tijdens deze periode omdat je lichaam groeit, nieuwe posities aanneemt en week wordt op bepaalde plekken, maar daar kun je ook op een positieve manier mee om gaan. Als je goed ademt, verlicht dat veel en als je ook weet hoe je je lichaam kunt ontspannen, is dat helemaal mooi.

Wat ik ook erg fijn vind, is dat je gedurende de gehele zwangerschap (vanaf 13 weken) de lessen kunt volgen en niet zoals bij de meeste zwangerschapscursussen maar 10 lessen.

Helaas heb ik niet deel kunnen nemen aan de partnerles, want 2 dagen daarvoor beviel ik van onze mooie dochter. Het leuke van die lessen is dat die eens in de maand worden gegeven in plaats van 1 keer in een “cursus” (en je mag ook iemand anders dan de partner zelf meenemen). Tijdens de bevalling hebben wij er zeker wat aan gehad.

Ik had van Marjolein adviezen gekregen over hoe je comfortabele posities in kon nemen. Ik heb er 2 uitgeprobeerd om te kijken wat het prettigst was. We hadden ook tips gekregen over hoe je partner je bij kan staan om de “pijn” te verlichten. Daar was ik heel blij mee. Mijn partner kon nu meer doen in plaats van er hulpeloos naast te staan. Toen de persweeën eenmaal begonnen en ik nog niet mocht persen heb ik aan de “Roos” gedacht zoals geleerd.

Ik kijk terug op een hele leerzame en leuke tijd en heb inmiddels de “gewone” lessen weer opgepakt

Ik denk dat veel Nederlanders niet precies weten wat yoga inhoudt. Dat maakt het moeilijk om van het “zweverige” imago af te komen.Mijn huisarts stelde me 3 jaar geleden voor om aan yoga te gaan doen. Ik had last van spanningen en had behoefte aan ontspanning. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf alleen maar voor yoga gekozen heb omdat het alternatief, ademhalingsoefeningen door middel van fysiotherapie, mij nog minder aanstond. Ik wist weinig af van yoga en dacht baat het niet dan schaadt het ook niet.

Na de eerste proefles had ik niet het idee dat het wat voor me zou zijn, maar vond het moeilijk oordelen na één keer. Na enkele weken begon ik te merken dat ik wat meer “gevoel” kreeg voor bepaalde dingen. Het ademen ging me beter af en tijdens de les kon ik me goed ontspannen. Nu kijk ik er heel anders tegen aan. Yoga doet wat met me. Niet alleen tijdens de lessen maar ook erbuiten. Ik heb nu het idee dat ik de spanningen in mijn leven meer onder controle heb, en dat de spanningen niet meer mijn leven controleren.

Naar anderen toe is het nog steeds moeilijk om uit te leggen dat ik aan yoga doe, zeker aan mannen. “Mijn” groep bestaat voornamelijk uit vrouwen. In het begin had ik nog wel eens moeite om te vertellen dat ik aan yoga doe, maar nu mag iedereen het weten. Ik zit op yoga en ik vind het geweldig! De lessen verlopen heel ontspannen. En Marjolein, de begeleider, geeft ons veel vertrouwen. Ik ben me in ieder geval een stuk beter gaan voelen door yoga en kan het iedereen van harte aanbevelen.
“Yoga biedt mij ontspanning en haalt de stress uit mijn systeem”

Als marketingcommunicatieadviseur bestaat je werk voor een groot gedeelte uit het halen van deadlines. Yoga biedt mij de broodnodige ontspanning en haalt de stress van de dag uit mijn systeem. Al ruim 10 jaar volg ik de wekelijkse yogalessen van Marjolein. Na het overlijden van mijn moeder kreeg ik destijds ernstige hyperventilatieklachten, waarop een vriendin voorstelde om “Yoga bij Marjolein te gaan doen”. Zo gezegd, zo gedaan en het beviel, want ik ben nooit meer weggegaan! Ik leerde dat ik zelf de controle kan krijgen over mijn ademhaling, waardoor mijn klachten verminderden.
Even een uur niet aan mijn werk denken en me volledig concentreren op de oefeningen. Het lukt me! Dankzij de kundige aanwijzingen van Marjolein. Niets ontgaat haar, want in alle eerlijkheid maak ik me ook wel eens “schuldig” aan verminderde aandacht voor de oefeningen. Zij heeft echter een aangename manier gevonden om je daarvan bewust te maken en je zodanig bij te sturen dat de oefeningen je het meeste opleveren. Daarnaast heeft ze mij bewust gemaakt van het feit dat ik tijdens een les even niets aan deadlines kan doen en dus veel meer kan genieten van het moment zelf. En dat is een heerlijk gevoel!

Marieke Olsthoorn, 35 jaar

Yoga
Hosting & Design door Hokla, Hosting & Webdesign